Blog > Komentarze do wpisu

Krem ananasowy z jeżynami

Ananasowy, lekko słodki krem przełamy kwaskowymi jeżynami.

Krem ananasowy z jeżynami

Składniki:

  • puszka ananasów
  • 25 dag mascarpone
  • 100 ml kremówki 30%
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 szklanki platków migdaowych
  • opakowanie jeżyn

Przygotowanie:

Jeżyny umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. 1/2 puszki ananasów zblendować wraz z syropem, pozostałe pokroić w mniejsze kawałki. Kremówkę ubić na sztywno, dodać do mascarpone, dodać do smaku cukier puder i wymieszać z ananasowym musem. Na koniec dodać kawałki ananasa i ponownie wymieszać. Migdały prażymy na gorącej patelni (bez tłuszczu) - powinny się zrumienić.

W pucharkach układać kolejno: mus ananasowy, jeżyny, płatki migdałów i tak do wyczerpania składników.

Ja z tej porcji przygotowałam 6 pucharków.

Krem ananasowy z jeżynami



wtorek, 03 września 2013, natka23031

Polecane wpisy

  • Panna Cotta z nutką wanilii

    Pyszny włoski deser, który z pewnością przypadnie Wszystkim do gustu. Możemy dowolnie modyfikować smak panna cotty (czekoladowa, capuccino, truskawkowa...) i po

  • Tiramisu

    Miałam ochotę na coś lekkiego i słodkiego. Padło na tiramisu. Ten deser jest połączeniem delikatnego kremu na bazie serka mascarpone i biszkoptów nasączonych ka

  • Deser z malinami i słodką bezą

    Podczas dzisiejszych zakupów na bazarku skusiłam się na pojemniczek malin. Tak zachęcająco pachniały... :) Dopiero później przyszła refleksja do czego by je moż

Komentarze
nashelly
2013/09/03 18:41:10
Wygląda pysznie, lekki i kremowy, takie lubię ;)
-
Gość: Arkadiusz, *.adsl.inetia.pl
2013/09/23 12:41:43
Bardzo to kuszące jest i te ananasy.. pycha :)
MOJE INSPIRACJE